Ágoston Péter utcai óvoda

Ágoston Péter utca 31-35.

403-2045

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Óvodavezető-helyettes: Nagy Judit

Pedagógiai asszisztens: Szabó Viola

Konyhás: Tóth Edit

Technikai asszisztens: Morgenthál Mónika

Gondnok: Jamli Saber

Margaréta csoport

Óvodapedagógus: Tar Ferencné Csilla, Szatmári Szilvia

Dajka: Mohácsi Erika

Csoport létszáma 22 fő, ebből 15 kislány és 7 fiú.

A csoportunk vegyes összetételű, ezért kiemelt figyelmet fordítunk a differenciálásra. A tanítási tanulási folyamatok során, az életkori különbözőségek figyelembe véve a mindennapjainkat úgy valósítjuk meg, hogy az minden korosztály számára kedvező legyen.A nagycsoportosok a kicsikkel is önfeledten játsszanak és kedvesen segítenek nekik.
Érzelmi nevelésre nagy hangsúlyt fektetünk. Nevelési módszerünkbe a Mária Montessori pedagógiájából is merítettünk.

Célunk a nyugodt, békés légkörben egymással toleráns, segítőkész, tevékeny gyermekek nevelése. A gyermekek a gyakorlatban sajátítják el az együttélés, az egészséges életmód és a környezet védelmének szabályait. A nevelési tervünk az évszakok és az zöld ünnepek köré épülnek. A játékos foglalkozásainkkal a nagycsoportosokat differenciálva fejlesztjük az iskolára, és eközben a kiscsoportosokat a szokásszabály rendszerünkre a nagyok a saját példájukkal segítik. Fontos számunkra a családokkal való jó közös együttműködés.

Pipacska csoport

Óvodapedagógus: Majsai Flóra, Lasztócziné Tóth Veronika

Dajka: Cservákné Somodai Eszter

Csoportunk folyamatosan bővülő homogén kiscsoport. Az első óvodai évükhöz mérten elsődleges feladatunknak tekintjük a beilleszkedésük, valamint a biztonságérzetük kialakulásának segítését. Pedagógiai munkánkra jellemző a nagyfokú rugalmasság, a gyerekek egyéni igényeinek előtérbe helyezése. Fontosnak tartjuk a sok játékot és mesét, a gyerekek segítését egyéni elképzeléseik megvalósításában. Sok dicséretet, pozitív megerősítést és szeretetet adunk csoportunkban, ami elősegíti a bizalmat, a pozitív énkép és a megfelelő fejlődés alakulását.

Méhecske csoport

Óvodapedagógus: Sáska Viktor, Szatmári Vivien

Dajka: Roszinszki Zsuzsanna

Csoportunkba ebben az évben 24 kis méhecske jár, akikből 21-en tankötelessé válnak az idén. Egy új kis méhecske csatlakozott hozzánk szeptemberben.
A nyári kiruccanás után örömmel jöttek vissza a „szabadságon” levők, a többiek pedig örültek, hogy újra a megszokott társaságban lehettek. Idén a legtöbben nagycsoportosok lettek. Bár már sokan iskolába készülnek, most még a játék a legfontosabb elfoglaltságunk. Egyre ügyesebbek, az önkiszolgálásban egyre önállóbbak lettek és szívesen segítenek a kisebb méhecskénknek a mindennapi életben. Napközben sok-sok mesét hallgatunk, verset mondogatunk, énekelünk, figyeljük és ismerkedünk a minket körülvevő világgal, rajzolunk, festünk, kreatívkodunk, rengeteget mozgunk és eközben a gyerekek észre se veszik, hogy mennyi mindent tanulnak a szervezett és a szabad játékok közben. Sáros, de nem esős idő esetén vidáman használjuk ki a műfüves udvarunk, és kirajzunk a kaptárból, hiszen szeretünk kint lenni a szabad levegőn, és sokat mozogni.

Kismackó csoport

Óvodapedagógus: Máténé Wolf Mária, Nagy Judit

Dajka: Kiss Jánosné Kati

A Kismackó csoportba szeptembertől középső csoportos gyerekek járnak. Igyekszünk a szabadban minél több időt tölteni, mozogni, rácsodálkozni a természet szépségeire. Fontosnak tartjuk a szép beszédet, az egymás meghallgatását. Szeretünk játszani, ezért minden pillanatot kihasználunk a játékra, de azért sokat énekelünk, verselünk, mesét hallgatunk, festünk, rajzolunk és mozgunk. Célunk, hogy mindenki érzelmileg biztonságban érezze magát, barátokat találjon, egyre ügyesebb legyen az étkezésben, öltözködésben. A csoport szokásait, napirendjét betartva fejlesszük a gyerekeket.